«Que no passi pel mig de la Vall, que busquin els recursos que calguin per no danyar aquest territori». Joan Caball, responsable d´Unió de Pagesos, es mostrava així de contundent ahir mentre analitzava el debat obert entorn la proposta de la Generalitat de tirar endavant la construcció d´un fals túnel per sota la plana de la Vall d´en Bas. La proposta no agrada als pagesos de la zona que tenen por que l´obra suposi una severa amenaça per l´activitat agrícola de la vall.

Els pagesos asseguren que no es pensen quedar de braços creuats davant la possible realització de l´obra i ahir van mostrar la seva voluntat de deixar-ho clar amb una nova tractorada de protesta. Aquest cop la trobada va congregar un centenar de pagesos, el que suposa un grapat més d´assistents que la convocatòria de fa unes setmanes.

L´acte havia estat convocat per l´assemblea de la Garrotxa del sindicat Unió de Pagesos de Catalunya, amb el suport de la Cooperativa de la Vall d´en Bas i la Cooperativa del Camp d´Olot.

Joan Caball posa de manifest que la intenció és denunciar l´agressió al territori que comporta la pretensió de la Generalitat de construir un fals túnel per sota de la plana de la Vall d´en Bas. Unió de Pagesos defensa l´opció de Marboleny per a fer-hi passar la variant de les Preses de la C-37 en el seu tram Vic-Olot, ja que l´actual proposta de la Generalitat comportaria danys a l´aqüífer i interrompria l´activitat agrària.

La tractorada va allargar-se des de les onze del matí fins les tres de la tarda. El centenar de pagesos van dibuixar per la carretera una llarga filera amb els seus vehicles i van recòrrer una ruta amb sortida i arribada al polígon de la Serra de la Vall d´en Bas i passos intermitjos per Olot i les Preses.

Ahir ja van avançar la seva intenció de dur a terme més accions reivindicatòries si els tècnics de Política i Territorial i Obres Públiques no tenen en compte la seva proposta de fer passar la variant per Marboleny.