Les associacions de veïns de Blanes -una vintena llarga- van rebre amb desconcert la notícia que enguany la cavalcada de Reis no seguirà el recorregut habitual, sinó que s´iniciarà a Sa Palomera. La iniciativa, proposada a finals de la setmana passada des de l´àrea de Fires i Festes de l´Ajuntament, no ha causat massa bona impressió entre alguns veïns perquè, segons expliquen, se´ls ha presentat com «fets consumats» i sense consulta prèvia, cosa que va aixecar les queixes d´algunes associacions. Segons els representants d´algunes de les entitats veïnals, la mesura no ha agradat a nivell general, però consideren que la decisió està presa.

Així doncs, i si l´Ajuntament no se´n desdiu, la cavalcada s´emprendrà des de Sa Palomera, remuntarà la rambla Joaquim Ruyra, arribarà fins el mercat, descendrà pel carrer Anselm Clavé, arribarà fins el carrer Jaume Ferrer i des d´allà els Reis Mags i el seu sèquit s´arribaran a peu fins a la parròquia de Santa Maria per commemorar l´Epinafia. Des d´allà, la comitiva reial seguirà a peu fins a l´Ajuntament.

Tradicionalment, la cavalcada de Reis de Blanes s´ha iniciat al moll, on centenars de persones esperen l´arribada en vaixell de Ses Magestats, per prosseguir després pel passeig i el carrer Ample. Enguany, tampoc els reis no arribaran per mar. Algunes de les associacions van posar com a mesura innegociable que els Mags de Blanes segueixin arribant per la via marítima, però des de l´àrea de Fires i Festes es busca donar més espectacularitat a la cerimònia i els reis podrien aparèixer entre un espectacle de llums i fum a la mateixa roca de Sa Palomera.

A la cavalcada de Reis de Blanes hi participen entre 400 i 500 persones, i són les associacions de veïns qui s´encarreguen de reclutar-les. Algunes també s´han queixat perquè, segons expliquen, el regidor de l´àrea de Festes Ferran Gómez (PDB) els va suggerir que enguany siguin els ciutadans qui s´encarreguin de mantenir el control sobre els espectadors, cosa que les associacions han refusat perquè opinen que es tracta d´una feina pròpia dels cossos de seguretat públics, o bé que en tot cas caldria contractar guàrdies privats. El regidor no va ser localitzable ahir.

Alguns veïns s´han queixat també que les explicacions sobre els motius per canviar el recorregut no van tenir lloc, i en tot cas van valorar la idea que es modifiqui el recorregut perquè ciutadans que mai han pogut gaudir de l´espectacle des dels seus balcons ara puguin fer-ho, sempre i quan això signifiqui canviar el circuit cada any perquè tots els barris se´n beneficïin.