-Què tem més el PSC que provoqui l´estat de les línies de ferrocarril a Barcelona en les eleccions, abstenció o vot de càstig?

-El que més ens preocupa, per damunt de tot, és poder solucionar la situació que pateixen diàriament milers de catalans i catalanes com a conseqüència de la suspensió del servei de Rodalies. Els ciutadans han vist com el Govern, a diferència d´etapes anteriors, han assumit la seva responsabilitat, donant la cara i demanant disculpes als ciutadans, com va fer el president del Govern en la seva visita a les obres. En aquest sentit, les prioritats continuen sent les mateixes que va fixar el president: en primer lloc, la seguretat dels veïns, treballadors i usuaris; en segon, restablir la normalitat en la vida quotidiana de la gent, i per tant tornar a posar en marxa el servei de Rodalies, i en tercer lloc, que l´AVE arribi en el moment que sigui possible. Però també li vull dir una cosa, els ciutadans són intel·ligents i sabem una cosa: els esvorancs i els incidents de les obre de l´AVE tenen solució, l´anticalanisme del PP, no. Per tant, estic convençuda que quan siguin convocats a les urnes els ciutadans valoraran el que ha estat l´actuació del Govern durant tota la legislatura per estendre i ampliar els drets civils i socials, l´esforç inversor que està duent a terme a Catalunya, i no solament l´error que s´hagi pogut cometre en aquest tram de les obres de l´AVE.

-A quin partit beneficiaria cada circumstància i per què?

-Miri, el que sí sabem els catalans és que el que menys convé a Catalunya és que torni al Govern d´Espanya el Partir Popular.

-Com demostra el PSC la seva influència dins el PSOE al Congrés sense tenir grup parlamentari propi?

-Doncs en el dia a dia de la tasca parlamentària i alhora amb una presència molt rellevant en el Govern d´Espanya. És molt més important per als socialistes catalans mantenir el pes i la influència que tenim en els òrgans de direcció del Grup Parlamentari Socialista i en la presa de decisions per part del Govern. I qui digui el contrari és que coneix poc el funcionament del Congrés i la dinàmica d´un Govern. Però a més, es tracta d´una feina que és fa molt a gust quan es té un president del Govern com Zapatero que entén Catalunya i que hi creu, i que creu en lideratge que ha de seguir exercint en el conjunt d´Espanya.

-La seva residència a Madrid es pròpia per quedar-s´hi o de lloguer per tornar a Catalunya?

-Casa meva és a Esplugues de Llobregat, a Barcelona. A Madrid hi tinc la feina.