L'Ajuntament de Palamós ha començat a instal·lar la il·lumiació nadalenca i, seguint la dinàmica dels últims anys, aposta per l'estalvi energètic. Durant aquests primers dies, la brigada municipal ha instal·lat la decoració lluminosa d'algunes de les zones més cèntriques del municipi, com el carrer Major o el tram de l'Onze de Setembre que coincideix amb la Planassa. Les feines d'instal·lació seguiran a la resta dels carrers previstos amb l´objectiu que el treballs acabin a principis de desembre, coincidint amb el període festiu del 6 i el 8, moment en el qual es posarà en funcionament la decoració lluminosa.

La millora de l´estalvi energètic vindrà donada amb l´aplicació d´unes garlandes fabricades amb LED (díode electroluminescent), un dispositiu semiconductor que emet llum amb un voltatge d'operació molt baix, que subtitueix el gruix més important de garlandes que utilitzaven fil lumínic amb l´objectiu de seguir reduint el consum elèctric.

A més, aquest any també s´instal·laran una dotzena de rètols lluminosos amb la frase «Bones Festes» i mànegues de llum a diferents punts del municipi. Les esglésies, finalment, tornaran a lluir la seva il·luminació.