Any rere any, quan arriba l´hivern, el litoral de Blanes pateix forts temporals, i les seves platges es veuen malmeses, especialment la de s´Abanell, situada al barri turístic del Pins. Alguns trams pateixen grans pèrdues de sorra, fins i tot en alguns ha desaparegut tota. La disminució de metres quadrats de platja comença a ser alarmant, ja que no es torna a recuperar. Les onades han destruït gran part del passeig, i els edificis més propers al mar podríem veure afectades les seves estructures sinó es busca una solució a curt termini. A més, la platja i la seva sorra són necessàries pel desenvolupament del turisme a la nostra vila. La poca sorra, juntament amb aigües brutes i una mar plena de meduses, posen en perill el seu futur.

El problema és tan greu que es vol crear una comissió d´experts: investigadors, científics, enginyers i tècnics de diferents centres de recerca, com el blanenc CEAB. La comissió estudiaria i analitzaria primer les causes i després plantejaria diferents solucions per al problema de regenerar les platges. Una de les solucions que més es demana per protegir el litoral és la construcció de diferents espigons, en punts estratègics de la costa, alguns del quals podrien ser submarins, com s´ha fet a Barcelona, que els darrers anys ha guanyat milers de metres al mar. És una solució no ben vista per alguns experts, que argumenten que els espigons impedeixen els corrents marítims que renoven l´aigua i milloren la seva salubritat, cosa que no passaria si l´aigua estigues estancada entre murs de contenció.

no tinc cap dubte que molt aviat tindrem un veredicte favorable per trobar una sortida per part de la comissió de savis, i que el seu remei tindrà cura del nostre litoral, el nostre entorn i el nostre medi ambient. L´únic problema que hi veig venir és la manca d´interès de l´Administració, especialment quan es tracta de Madrid; d´un ministeri que té la competència en costes i els diners necessaris per fer les inversions. I sinó només s´ha de veure la sorra de la platja que hem tingut aquest estiu, i la que hi ha ara a la punta de la Tordera. Això demostra que quan hi ha pel mig els interessos d´una Administració es fa el que sigui, però quan només es tracta dels interessos d´una població no es belluga ni un dit. De fet, l´únic que el ministeri vol bellugar sembla ser que és el passeig, per tirar-lo enrere; com si això fos la gran solució. Tot plegat sembla que només sigui una presa de pèl.