L´Ajuntament de Tossa i Caja de Ahorros y Monte de Piedad de Zaragoza (Ibercaja), que ostenta la propietat del santuari de Sant Grau, han establert converses perquè l´ermita pugui passar a ser propietat del municipi a través d´un acord que sigui assumible per les malmeses finances de Tossa. L´entitat bancària ha expressat la seva voluntat d´arribar a una entesa sobre aquest punt segons va explicar la regidora Maria Teresa Moré, i així ho van confirmar fonts de l´entitat bancària pocs dies abans de la celebració del tradicional aplec de Sant Grau.

L´ermita és un equipament llargament reivindicat per Tossa, i de fet les forces que ara governen -CiU i AET, sota llista conjunta- van ratificar per ple la compra del santuari pocs dies abans de les eleccions de 2003. Les urnes, però, els van ser desfavorables, i l´equip de PSC i ERC va deixar aparcat el tema perquè no el consideraven prioritari ni assumible. La finca, integrada pel santuari i pels terrenys adjacents, tenia un cost de més d´un milió d´euros. Ara, però, aquesta ha perdut valor, doncs molts dels terrenys han passat a ser requalifiats com a sól rural-forestal en virtut del nou POUM de 2006.

L´ermita és en mans d´Ibercaja des de 1968. Tossa sempre hi ha pogut accedir per celebrar l´aplec excepte en aquesta darrera edició, ja que l´Ajuntament es va negar a assumir la responsabilitat en cas d´accident, danys personals o danys a l´edifici. L´aplec es va celebrar a l´aire lliure.