Acn/DdeG, Alp.

Els col·lapses a les carreteres de muntanya del Pirineu són una de les principals preocupacions que tenen els líders polítics d'arreu de la serralada. Almenys així és com s'ha reflectit en la jornada sobre mobilitat sostenible en zones turístiques de muntanya, ahir al palau municipal de congressos d'Alp.

En les conferències i exposicions s'han posat sobre la taula els diferents models de planificació que hi ha al Pirineu català, francès i Andorrà, i també a d'altres punts muntanyosos d'Europa. Una de les qüestions que han compartit els ponents i el públic convidat a la trobada, format per tècnics, empresaris i electes locals, és que s'han de fer noves planificacions per evitar les cues i els embussos perquè «repercuteixen negativament sobre la imatge de les destinacions turístiques», tal com va dir el president del Consell Comarcal de la Cerdanya, Joan Pous.

En el que van coincidir plenament tots els assistents és en considerar que les infraestructures ferroviàries són un aposta de futur en les que cal invertir. En aquest aspecte s'ha citat la línia de tren Barcelona Puigcerdà com una de les línies claus en el transport dels Pirineus. Així mateix també s'ha fet palès la conveniència de què la línia pugui ramificar-se cap a l'Alt Urgell, i Andorra.