El president de la Cambra de Comerç ha carregat contra el fet que el pas de vehicles pesants es posposi fins que no s'obri la variant de les Preses, de la qual se n'ha obert una nova fase d'estudi. Tot i això, ha dit que entenia aquesta decisió, perquè 'sinó és evident que es causaria un col•lapse viari' en aquest punt de la xarxa gironina.

'Per desgràcia, ja estem acostumats a què el carro passi per davant dels bous sense que puguem fer-hi res'. D'aquesta manera, el president de la Cambra de Comerç de Girona ha lamentat que es posposi el trànsit de camions pel túnel de Bracons, un cop aquest s'obri definitivament. 'Que obrim una carretera i només hi puguin passar cotxes i furgonetes és molt lamentable', ha afirmat Espadalé, resolutiu.

Tot i mostrar la seva oposició, però, el president també ha admès que entenia la decisió de posposar el pas de vehicles pesants per la infraestructura que connectarà Osona amb la Garrotxa. El fet que, quan el túnel estigui enllestit la futura variant de les Preses encara no s'hagi acabat, l'ha portat a afirmar: 'Si hi passen camions sense que s'hagi fet la variant, és evident que col•lapsarem la via'.

Tot i això, Domènec Espadalé no s'ha estat de dir que amb aquesta decisió 'posposarem uns dos anys' el pas de mercaderies pel túnel de Bracons, 'després del a inversió considerable que s'ha fet per acostar les terres de l'interior a les de la costa'.

'L'etern problema és que sempre anem endarrerits; i això no passa només amb aquesta infraestructura, sinó també amb d'altres com el desdoblament de la N-II, l'autopista o el tren d'alta velocitat', ha conclòs el president de la Cambra de Comerç de Girona.

Potenciar les exportacions

El president de la Cambra de Comerç ha fet aquestes declaracions durant una trobada amb els mitjans de comunicació, on també ha parlat de quines seran les prioritats de la institució que presideix per a l'any 2008. Entre aquestes, hi ha el desplegament de noves oficines arreu de la demarcació -les anomenades 'antenes'- a Figueres, la Selva i Ripoll durant el primer semestre del 2008.

A més, també es volen incentivar les exportacions gironines a mercats exteriors, com una via per frenar la davallada de l'economia davant la frenada de la construcció. Altres prioritats que s'ha marcat la Cambra de Comerç són potenciar els clústers de la carn i del cotó, i continuar les activitats de promoció de l'aeroport de Girona-Costa Brava.