Jofre Sáez, Blanes.

El proper ple de l'Ajuntament de Blanes ja comença a escalfar motors. Ahir els regidors d'EUiA-ICV van criticar a l'equip de govern per apropiar-se de les propostes que el grup presenta des de l'oposició. Al darrer ple del mes de novembre els ecosocialistes van presentar una moció per urgència en la que instaven a l'equip de govern a adherir-se a la Llei de barris. Amb aquesta proposta buscaven la reforma de Sa Massaneda i S'Auguer. Finalment però, la votació per entrar a ple la proposta va ser desestimada pels vots en contra de CiU, PP, PDB i ERC.

Ara, segons va informar el portaveu d'EUiA-ICV, Joan Salmerón, el govern presenta un punt a l'ordre del dia per refermar els mateixos barris que ells proposaven: Sa Massaneda i S'Auguer. Un fet que no ha sentat bé a les files ecosocialistes. «Encara no entenem perquè les nostres mocions no van passar el tall d'urgència. Més quan al ple anterior en vam votar una per anar a una manifestació. L'equip de govern demostra tenir molt poca cintura». I ara, va afegir, «ens presenten la mateixa proposta que nosaltres vam intentar presentar. No entenem per què es van tancar en banda».

«Sortir del pas»

Salmerón va esclarir que la voluntat de l'Ajuntament és «invertir 3,4 milions d'euros al dos barris per pavimentació, vials, serveis i ordenació de places». Un seguit de qüestions que des d'EUiA-ICV no veuen massa clares. De fet consideren que aquest títol s'ha fet per «sortir del pas».

Finalment els regidors, Joan Salmerón i Paco Martínez, van exposar que la seva dinàmica des que estan a l'oposició «sempre ha estat de presentar propostes i criticar el que no els ha agradat i no hem anat al no com han fet altres»

En aquest sentit va fer un repàs al succeït en aquest darrers plens de setembre a ençà: «Ens van dir que no a les revisions mèdiques i ara les tornarem a tenir, ens van dir que no a l'ampliació del servei de recollida de mobles i ara l'han ampliat un dia més i estan estudiant un segon».

La segona moció que va presentar al mes de novembre el grup, i que lògicament, tampoc va entrar a ple va ser la que proposaven «fomentar la constitució d'un Consell de la Igualtat de les Dones a Blanes». A aquestes dues porpostes s'hi sumaran dues més que han preparat per abans de què acabi l'any. Una fa referència a la voluntat d'instaurar un projecte per la reutilització dels llibres de text a les escoles; i l'altre per prendre mesures per tal de millorar l'eficiència del consum energètic.