Moisès Camós, Porqueres.

Un pacte de bones intencions entre govern i oposició. Això és el que es va aprovar dimecres al ple municipal de la localitat de Porqueres, al pla de l'Estany. Les relacions entre els dos grups polítics no han començat del tot disteses aquest mandat, arrel de la polèmica sobre el concert organitzat per CiU -a l'oposició- durant la campanya electoral. L'anterior equip de govern d'Independents de Porqueres va prohibir l'acte, però finalment la Junta Electoral de Girona va donar-hi permís.

Tot i aquest episodi, els dos partits estan fent passos per reconduir la situació. El mapa electoral després de les eleccions està format per l'equip de govern d'Independents, amb vuit regidors, i el grup municipal de CiU, a l'oposició, amb tres. Convergència i Unió va presentar una moció per tenir més veu en l'elaboració de projectes i de reglaments, que es va aprovar per unanimitat.

La moció no defineix cap canvi concret a l'hora de desenvolupar projectes, però sí que extreu el compromís per garantir la participació de CiU en les propostes i actuacions del consistori, més enllà del fet que es debatin en el ple municipal.