El president de la l'Associació, Juan Amaro, ha explicat que la idea és la de treballar per la integració i coneixement de les cultures. En aquest aspecte, es vol organitzar un sistema d'ajuda a la integració de les persones nouvingudes perquè puguin aprendre el català i moure's en la societat en la que viuen.

El secretari de l'Associació, Daniel Esteban, ha explicat també que vetllaran perquè les persones puguin tenir un habitatge digne i per crear una borsa de treball que permeti els immigrants trobar un treball que els hi convingui. Hi ha persones dels cinc continents que integren l'Associació, encara que la majoria d'integrants són de Bolívia, Colòmbia, Argentina, Uruguai, i Camerun.

També hi ha persones de l'Europa de l'est que formen part de l'Associació. De moment, la nova entitat tindrà la seva seu a Puigcerdà compartint el local d'entitats de l'Ajuntament de Puigcerdà. Per la seva banda, la tresorera de l'Associació és Anne Didji, que ha remar cat la importància d'associacions com la que s'ha creat per contribuir en la cohesió del conjunt de la societat.