DdeG, Girona.

Un nou atropellament mortal a la línia de tren que uneix Barcelona amb Girona, Figueres i Portbou va provocar ahir al migdia retards de més de dues hores. La circulació es va restablir a la tarda, però la línia va estar tallada durant diverses hores, fet que va obligar els passatgers a fer part del seu trajecte en autobús.

La circulació ferroviària entre Cardedeu i Granollers es va restablir, poc abans de les tres de la tarda, després que s'hagués hagut d'interrompre a causa d'un atropellament mortal entre aquestes dues ciutats de la comarca del Vallès Oriental ahir al migdia. El sinistre va passar a un quart d'una i la circulació va quedar tallada al voltant de la una per indicació dels Bombers de la Generalitat.

Renfe va establir un pla alternatiu de transport per carretera entre les estacions de Cardedeu i Granollers centre. D'altra banda, segons va concretar la companyia, el tall va afectar la circulació a la línia 2 nord de Rodalies i els trens de mitjana distància que feien el trajecte de Barcelona a Portbou.

Segon en una setmana

Aquest és el segon atropellament mortal que ha obligat aquesta setmana a tallar la circulació durant unes hores en la línia ferroviària entre Barcelona i les comarques gironines. Dimarts hi va haver un atropellament mortal a Caldes de Malavella a primera hora del matí que també va obligar a tallar la circulació ferroviària durant unes hores.

En principi s'havia previst habilitar autobusos per als passatgers mentre que els trens no poguessin circular però finalment no va ser necessari perquè els Bombers i els Mossos d'Esquadra van tornar a permetre la circulació per aquesta via. La tallada va tornar a provocar la indignació dels viatgers.