El lletrat de la defensa, Benet Salellas, ja ha avançat que continuarà demanant l'absolució per al seu client. També es preveu que una de les acusacions particulars modifiqui a la baixa la seva demanda de pena.

El judici contra Salvador J., acusat d'abusar sexualment de vuit nenes durant el curs 2004-2005, ha entrat aquest divendres a la recta final. Des de primera hora del matí, els nou psicòlegs proposats per les parts -tres de fiscalia, i la resta de l'acusació particular i la defensa- han entrat a la sala per explicar si l'actitud que tenien les nenes era compatible amb la d'haver patit una situació d'abusos sexuals.

Els psicòlegs judicials, que en el seu moment van examinar totes les menors, s'han ratificat en l'informe que van fer ara fa dos anys. Al seu parer, tres de les vuit nenes presentaven una simptomatologia que fa «creïble» que haguessin estat víctimes d'abusos. Aquests tres casos són, precisament, els que recull el fiscal en el seu escrit d'acusació.

La versió donada pels perits judicials, però, contrasta amb els proposats per l'acusació particular i la defensa. «Per als de l'acusació, la versió de totes les menors és compatible amb una situació d'abusos, mentre que pels de la defensa, no es pot derivar cap element de credibilitat en el conjunt de les nenes», ha explicat l'advocat del monitor, Benet Salellas.

A parer de l'advocat, la declaració dels psicòlegs ha de passar «pel sedàs del tribunal», que en darrera instància serà qui determini si l'explicació que van donar les nenes en el seu moment els sembla o no real. «La pericial serveix per introduir la versió que, en el seu moment, van sentir els mateixos psicòlegs quan van entrevistar-se amb les menors, ja que en l'acte del judici les nenes no han explicat res de manera espontània», ha explicat Salellas.

Es preveu que la pericial psicològica s'allargui durant tot el matí i que, a darrera hora, les parts anunciïn les conclusions definitives pel què fa a la pena que s'ha d'imposar al processat. L'Audiència de Girona preveu deixar per a dilluns al matí la part dels informes, després de la qual el judici quedarà vist per a sentència.

El lletrat de la defensa, Benet Salellas, ha avançat que continuarà mantenint l'absolució per al seu client. Per la seva banda, una de les acusacions particulars -que encapçala Laurence Samara- ha anunciat que preveu modificar a la baixa la seva petició inicial.

L'acusat, Salvador J., s'enfronta inicialment a una petició de 37 anys de presó i al pagament d'una indemnització global de 625.000 euros, acusat d'abusar sexualment de vuit nenes. De tots els casos, el ministeri fiscal en reconeix tres en el seu escrit d'acusacions provisionals, i la resta es recullen en els escrits de les tres acusacions particulars (que representen quatre, tres i una de les nenes respectivament).

Totes les acusacions indiquen que el processat -que ara té 43 anys- s'aprofitava de la seva condició de monitor de plàstica a l'escola, durant el curs 2004-2005, per fer-los tocaments, tortures, exhibir-se davant seu, fotografiar-les despullades o obligar-les a què li fessin fel·lacions.

A més dels delictes d'abusos i agressions sexuals, tortures i exhibicionisme, també s'acusa al monitor de corrupció de menors, per tinença de pornografia infantil, i de faltes de lesions.