DdeG, Girona.

El secretari d'Estat d'Infraestructures, Víctor Morlán, va explicar que encara és massa aviat per decidir si la ciutat de Figueres tindrà una estació del tren d'alta velocitat (TAV) o si serà només un baixador. Víctor Morlán sí que va assegurar que a la capital de l'Alt Empordà hi haurà una d'aquestes dues opcions, però va declarar que ara mateix encara no està decidit. L'elecció es farà, segons va apuntar el responsable espanyol d'Infrestructures, segons la demanda que hi hagi.

Víctor Morlán va explicar en declaracions a Ràdio Girona el que ara era més important és arribar a Figueres. «Acabem la línia i l'operador en funció de la demanda que hi hagi plantejarà el tipus de serveis que hi haurà», va explicar. També va esmentar que «Parlar ara d'això és una mica precipitat, el que primer vull és acabar les obres». Finalment, Víctor Morlán va esgrimir que «els trens arribaran i en funció de la demanda és com es decidirà quin tipus de parada i quin tipus de servei es fa».

Pel que fa al tren convencional, el secretari d'Estat d'Infraestructures va confirmar en una entrevista a la mateixa emissora, que a Figueres hi haurà una variant que passarà per l'oest de la ciutat i que es començarà a construir-se per la banda sud.