DdeG, Girona.

Jordi Xuclà, diputat gironí al Congrés per CiU, va respondre ahir a les afirmacions dels també diputats gironins Montse Palma i Àlex Sáez, del PSC, segons les quals la província de Girona ha perdut un milió d'euros pel veto de CiU al Senat als pressupostos. Els socialistes van indicar que aquest veto significarà que sis esmenes del mateix grup convergent -per al castell de Montsoriu i el teatre de Sant Feliu de Pallerols, entre d'altres- no siguin inclosos als pressupostos pel 2008.

Per la seva banda, Jordi Xuclà va acusar ahir els diputats socialistes de «mentir», i va assegurar que el veto de CiU als pressupostos és «un missatge clar al PSC: no poden enganyar ni jugar amb Catalunya».

En aquest sentit, Xuclà va afirmar que «en els pressupostos 2008 no hi ha els 4.365 milions d'euros que defensa el conseller Castells, hi ha només 3.625,61 milions d'euros, és a dir falten 722 milions d'euros». «Qualsevol ciutadà pot accedir a l'Informe Econòmic Financer que acompanya als Pressupostos de l'Estat, a la web del Ministeri», va afegir.

Segons el diputat convergent, «més enllà de la publicitat desplegada des de l'aparell del PSC, les engrunes que aporten aquests pressupostos a Catalunya no s'ajusten al que determina l'Estatut respecte al que ha d'invertir l'Estat a Catalunya».