A Diari de Girona estrenem una nova col·laboració. Es tracta de la sèrie 'Vent a favor' que recorrerà, cada setmana, una ruta per les comarques gironines mostrant els seus atractius més emblemàtics, des del patrimoni natural i cultural a l'oferta gastronòmica i d'oci.

La periodista Judit Mercader serà l'encarregada de conduir el programa, juntament amb un conjunt d'experts anònims en diferents matèries que, per la seva vinculació amb el paratge visitat, en podran projectar una perspectiva nova, possiblement inèdita. Mercader, es desplaçarà també, de la mà d'un expert autòcton, fins a destacats enclavaments turístics, com l'estany de Banyoles, la Vall de Núria, la ciutat de Girona, la llotja del peix de Blanes, el Parc Natural del Cap de Creus o les illes Medes. Una sèrie de trajectes que s'enriquiran amb les anècdotes o els detalls històrics sobre determinats llocs que faran aflorar els personatges oriünds.

Cada capítol recalarà, a més, en un restaurant de la zona per mostrar-ne la gastronomia local. Una oferta que contempla la cuina d'avantguarda que ha donat fama a certs restaurants gironins però que també passa per reconèixer productes tradicionals com els embotits o els vins de l'Alt Empordà.

Vent a favor és un programa de la productora gironina Volcano Grup.

El primer capítol: