Catorze gossos abandonats i recollits per l'associació El Refugio recorreran la costa espanyola al costat de voluntaris d'aquesta organització per reivindicar el dret dels gossos a entrar a les platges al costat dels seus amos.

El president d'El Refugio, Nacho Paunero, va demanar a les Administracions locals on existeix platja, així com al Ministeri d'Indústria, Turisme i Comerç, que s'habilitin a la costa zones especials on les mascotes puguin entrar per banyar-se sense necessitat de molestar altres usuaris. "Cal prendre mesures urgents, perquè entrar a la platja amb un gos està més perseguit que tirar escombraries o burilles, quan més del 50 per cent de les famílies espanyoles comparteixen la seva vida amb un animal de companyia", considera Paunero. També va recordar que en la majoria dels països europeus no està vetat l'accés caní a la costa ni, en general, a una gran quantitat d'espais públics on a Espanya és impossible portar les mascotes.

Segons una enquesta realitzada per l'empresa Ikerfell per a l'organització, el 53 per cent dels espanyols està d'acord que els animals puguin entrar en llocs públics, mentre que en el cent per cent de les platges estan prohibits els gossos. Durant la campanya A la platja, també és el nostre amic, alguns animals recollits per l'organització, en la seva majoria llebrers, recorreran durant deu dies més de 3.500 quilòmetres i visitaran les platges de Santander, Barcelona, Cadis i València.