Aquest mes de novembre torna a Girona la mostra de Cinema Documental Musical. Aquest any el cicle porta per nom Music & Films i té com tres protagonistes el heavy metal, el grup de punk The Clash i el cantant de Nirvana, Kurt Cobain. Ells centren els tres documentals escollits, que ja es van projectar al prestigiós festival de documental Musical In-Edit Beefeater de Barcelona.

Metal, The Clash: westway to the world i Kurt Cobain. About a son són els títols dels treballs emmarcats en aquesta mostra, i estan dirigits per Sam Dunn, Don Letts i AJ Schnack, respectivament. Les projeccions es faran durant tres dimarts de novembre, els dies 4, 11 i 18 de novembre. El preu de les entrades és de 3 euros, i totes les projeccions començaran a les 20.30.

Des de fa quatre anys el Museu del Cinema i La Mirona estan produint activitats transversals entre el cinema i la música. La col·laboració es va iniciar amb el cicle de documentals musicals dedicats a la música negra com una de les activitats paral·leles del Black Music Festival i després de tres anys s'ha ampliat amb la coproducció de dues activitats anuals: la mostra de cinema documental musical de Girona Music & Films i el ja esmentat Black Music & Films.

Aquesta iniciativa pretén portar a Girona una cita anual amb el món del cinema documental de temàtica musical amb la voluntat d'aprofitar la força de dues disciplines artístiques molt estretament vinculades. També es pretén realitzar una tasca de difusió de diferents aspectes de grups, cantants i estils de música que aquests documentals mostren de manera distesa i rigurosa.

Com a darrer objectiu, aquesta mostra és també la reivindicació del documental com a gènere cinematogràfic en auge i una mostra de l'heterogènia d'aquest gènere i de la qualitat dels treballs que s'estan realitzant en els darrers anys.