Demà diumenge es presenta a la Bisbal d'Empordà el disc de l'espectacle Cançons de la Cançó, d'un temps, d'un país. El concert de l'Orquestra de Cambra de l'Empordà es farà a les set del vespre al Teatre Mundial de la Bisbal. Per a l'ocasió es comptarà amb la col·laboració del cantant bisbalenc Miquel Abras, que farà un duet amb el figuerenc Joanjo Bosk.

La cançó que cantaran encara es guarda en secret, però serà una gran ocasió per poder veure la conjunció de dues grans veus de l'Empordà, una del Baix i una de l'Alt. Cançons de la Cançó, d'un temps d'un país, pretén ser un sentit homenatge a la cançó d'autor i en particular a la nascuda a casa nostra, feta pels nostres cantautors i cantada amb la nostra llengua.

L'Orquestra de Cambra de l'Empordà, fundada el 1989 a Figueres, amb el cantant figuerenc Joanjo Bosk, revisaran unes cançons especialment triades amb l'objectiu d'emocionar i gaudir. En el repertori, amb adaptacions fetes expressament per aquest espectacle per Santi Escura i Carles Coll, no faltaran algunes de les cançons més populars de figures com Lluís Llach, J.M. Serrat, M. del Mar Bonet, entre d'altres.

Joanjo Bosk va néixer a Figueres el 1976 i és el cantant d'aquesta població amb més projecció de l'escena gironina. Va començar la seva activitat musical el 1992, formant part de grups locals amb els que realitza els seus primers directes i gravacions. Bosk ha actuat arreu de l'Estat espanyol participant en importants festivals i rebent excel·lents crítiques per part de la premsa.

El repertori de l'Orquestra de Cambra de l'Empordà abarca des de música barroca fins a la contemporània, donant una especial atenció a les obres de compositors catalans, que solen programar a tots els concerts. Ha enregistrat 12 dicos compactes amb obres de Mozart, Vivaldi, Toldrà, Serra, Montsalvatge, entre d'altres. L'activitat constant de l'Orquestra de Cambra de l'Empordà l'ha duta a ser present a una gran quantitat d' actes commemoratius de gran importància, que configuren la vida ciutadana de les poblacions catalanes. La participació en tots aquests esdeveniments, que formen part del teixit cultural del país, ha fet possible que la presència de l'OCE no sigui merament testimonial a Catalunya, sinó que estigui inserida en els esdeveniments més destacables de la vida de les seves poblacions.

La Cançó Catalana, coneguda també com Nova Cançó durant els primers anys, és sens dubte el moviment musical contemporani més important dels últims temps.