El Claustre de l'Hospital de Torroella de Montgrí acollirà a partir de demà l'exposició Cop d'ull, del fotògraf gironí i establert a la Bisbal Quim Tor.

L'autor explica que el resultat de l'exposició és "un cop d'ull a les nostres comarques, aprofitant les hores en què la llum fa que el paisatge sigui un joc de postals, com una finestra que no necessita cortines".

L'exposició és una mostra de fotografia clàssica, realista i d'una màgia que ve donada pel mateix entorn. Sense ser necessària una manipulació tècnica, dóna una visió d'una petita part del nostre país.

La intenció de l'artista és que la mostra sigui un passeig agradable a la vista de l'espectador, i que convidi a recórrer alguns dels racons encisadors que el fotògraf acostuma a contemplar.

Quim Tor, artista autodidacte, va començar la seva professió a Girona, al laboratori del fotògraf Juli Torres, aconseguint una depurada tècnica en blanc i negre que aviat el va distingir entre els professionals. A mitjan anys 70 es va instal·lar el seu estudi a la Bisbal d'Empordà, on continua desenvolupant el seu treball.

Ha estat sol·licitat per diferents associacions de fotògrafs professionals, i cases comercials com Kodak o AGFA. Aquest fet el va portar a realitzar tallers i seminaris per Espanya i Portugal. Ha rebut diversos guardons, i ha estat finalista en dues ocasions al premi Príncep d'Astúries, entre d'altres. Les seves fotografies s'han pogut veure a més de trenta exposicions d'arreu del món, Montpeller, Oulu i Joensuu a Finlàndia, Gavle, Kalmar i Hesby a Suècia, Dinamarca, Colònia, Nova York, a més de molts llocs del nostre país.

A més de la seva vessant professional, QuimTor també ha dedicat més de dotze anys a l'ensenyament de la fotografia i ha col·laborat amb les associacions fotogràfiques, a més d'una vintena de col·laboracions en publicacions. En aquest sentit, cal destacar que Tor també ha estat un dels fundadors de la Fotolliga de les comarques gironines.