El director general de Trànsit (DGT), Pere Navarro, va explicar que una de les causes de l'augment del nombre de morts a la carretera en el mes d'octubre ha estat a causa del "mal temps" i perquè la "preocupació per la situació econòmica afecta l'atenció i concentració que exigeix la conducció".

En una roda de premsa a la capital de la Rioja després d'intervenir a les VI Jornades de Prevenció de Riscos Laborals, organitzades per la Federació d'Empresaris de la Rioja (FER), Navarro va informar que al mes d'octubre van morir a les carreteres espanyoles 180 persones, 30 més que les 150 mortes el setembre, una més al dia.

Des del departament de comunicació dóna la DGT només van poder afegir que era cert l'augment de morts en accident de trànsit, i van assenyalar que la comptabilitat del mes encara no s'ha tancat.

A més, van recordar que està previst actuar sobre els problemes de distracció dels conductors i que aviat es posarà en marxa una campanya sobre el perill d'utilitzar els telèfons mòbils durant la conducció.

Educació viària a empreses

D'altra banda, en el seu encontre amb els empresaris de la Rioja, el director general va proposar per incloure la seguretat viària en els plans de formació de les empreses, ja que el 40% dels morts en accidents de treball es produeixen a la carretera.

També va dir que el 40% dels morts a la carretera en un accident laboral es van deure a una sortida de via, causada per distraccions, somnolència, fatiga o falta d'atenció per problemes psicològics.

El problema és, segons Navarro, que els empresaris només es responsabilitzen del que passa en el lloc de treball i consideren que els accidents produïts a la carretera són un problema de la DGT.