L'equip conjunt d'especialistes de la Fundació Pedro Cavadas i de l'Hospital Universitari La Fe de València van realitzar amb èxit el primer trasplantament complet de dos braços d'un pacient. Aquesta operació és la primera que es realitza a Espanya i la segona del món.

El pacient és un home de 28 anys de nacionalitat espanyola que va patir l'amputació dels dos braços i va rebre els òrgans d'un centre hospitalari d'una altra comunitat autònoma.

Segons van informar ahir des de la Conselleria de Sanitat del Govern valencià, l'operació va començar la nit del 30 d'octubre i va finalitzar abans-d'ahir al matí "amb èxit, remetent al pacient al servei de Reanimació de l'hospital La Fe, on ha complert les 24 hores d'estada amb evolució favorable".

En total van ser 11 hores d'intervenció, que van servir per implantar-li els dos braços per damunt del colze, tècnica aplicada per primera vegada a Espanya, ja que les dues operacions anteriors que es van portar a terme a La Fe s'havia arribat fins a uns centímetres abans del colze (novembre de 2007) i uns sis centímetres per damunt del canell (desembre de 2006). De moment, l'evolució és bona, encara que cal precisar que aquest tipus d'implants poden generar complicacions a mitjà termini, pel que és necessari ser prudents en el pronòstic, van afegir les mateixes fonts.

En la intervenció va participar un equip compost per coordinadors de trasplantaments, cirurgians, personal d'infermeria, especialistes en reanimació, anestesistes i tècnics procedents de la Fundació Pedro Cavadas i de l'hospital La Fe.

L'assistència al postoperatori del pacient la porta a terme l'equip de la Fundació Pedro Cavadas.