cinquè aniversari

L´Institut Ramon Muntaner organitza una jornada per fer balanç dels seus primers cinc anys de funcionament

03.11.2008 | 13:46

L'Institut Ramon Muntaner organitza aquest dissabte, 8 de novembre, la primera Jornada dedicada a la institució, amb la qual els organitzadors pretenen fer balanç dels primers cinc anys de funcionament així com la presentació de projectes de diferents temàtiques i àmbits territorials.

Els actes, que tindran lloc a la seu de l'Institut a partir de les deu del matí al Casal Municipal de Móra la Nova, estan oberts a tots els centres d'estudis, investigadors i públic en general. Els organitzadors confien en donar continuïtat a les jornades amb periodicitat anual.

En el marc de la celebració del cinquè aniversari de la institució, i amb l'objectiu de fer balanç d'aquests primers anys en funcionament, la jornada vol esdevenir, segons els organitzadors, 'un lloc de difusió dels projectes que han rebut suport de l'Institut a través de les diferents convocatòries d'ajuts, una oportunitat per a l'intercanvi d'opinions i experiències i un espai de debat que permeti fer una diagnosi del funcionament i interessos del conjunt dels centres'.

La jornada aspira també a 'mostrar la ingent i rigorosa producció dels centres i instituts d'estudis dels territoris de parla catalana, les temàtiques tractades, la diversitat de formats, el caràcter innovador de les seves propostes, la preocupació per la difusió i per arribar a la societat'. A més, l'organització farà un balanç de l'activitat de l'Institut Ramon Muntaner en aquests cinc anys i presentaran ntarà una representació de projectes de diferents temàtiques i àmbits territorials.

L'Institut Ramon Muntaner té com a objectius principals 'el suport a la recerca i a la difusió de l'activitat dels centres d'estudis i instituts d'estudis locals i comarcals' mitjançant diferents línies d'actuació: convocatòries d'ajuts que responen a les necessitats del col?lectiu, projectes d'interès comú per al conjunt dels centres d'estudis, l'estímul de polítiques de col?laboració d'aquests centres amb les administracions i d'altres centres de cultura i recerca i fer visible la ingent tasca de dinamització cultural que realitzen per tal de crear sinergies entre els propis centres i entre els centres i la resta de la societat civil.

Cultura

Una veu plena de llibertat

a anys, Concha Buika es va fer coneguda per cantar les penes que evoca la copla, per prestar una...

Pla atribueix el sentiment d´inferioritat català a la submissió a la cultura espanyola

Pla atribueix el sentiment d´inferioritat català a la submissió a la cultura espanyola

L'escriptor de Palafrugell arriba a qualificar Espanya d'«embassament de merda d'unes proporcions...

Dominació castellana: «El català d´avui té por d´ésser ell mateix»

Fragments del segon volum de 'Notes disperses' de Josep Pla

Mor Malcolm Young, fundador d´AC/DC

Mor Malcolm Young, fundador d´AC/DC

El llegendari guitarrista escocès Malcolm Young, cofundador i «força...

Estrelles Michelin 2017

Millors gorgues de Girona

Tots els restaurants amb estrella Michelin 2017

La Guia Michelin 2017 serà presentada aquest dimecres al Mas Marroch de Girona. Hi assistiran tots els cuiners de restaurants amb dues i tres estrelles Michelin


Notes de tall 2017

Notes de tall 2017

Consulta el llistat de totes les notes d'accés a les carreres de les universitats catalanes. 

 

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Palamós, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema