El polifacètic músic català participarà en aquest espai de reflexió sobre la figura del pallasso i els éssers humans, que cada divendres al vespre acull l'espectacle d'un pallasso de l'escena catalana, que munta el seu número i després conversa amb el públic. En aquest cas, el convidat és un artista polifacètic, que presentarà un espectacle basat en el disc 'La diferencia', on es mostra en essència, sol a la pista amb la seva guitarra.

En aquest espectacle, Albert Pla desplega totes les seves capacitats per mostrar-se sol davant del públic, amb l'única companyia d'una guitarra i els seus múltiples desdoblaments, que li serveixen per fer de còmic, però també per controlar el so i el focus de l'escenari, que pengen d'una estructura a mena de gàbia, com si d'una paradeta de fira es tractés.

Un paraigües de llums unidimensional que acaba vestint les cançons que expliquen històries tràgiques i delirants, quotidianes i sorprenents, delicades i brutals, crues i surrealistes en què el botxí és també víctima, la calma es transforma en tempesta, la comèdia conviu amb la tragèdia i la serenitat desemboca en el desenfrenament.

Tot per fer evident l'estreta línia que separa el bé del mal, el blanc del negre, el positiu i el negatiu, i per convidar els espectadors a reflexionar sobre les diferències i els éssers humans. Una original proposta, que ret homenatge al pallasso francès Coluche, provocador i compromès amb els drets socials, desconegut entre el públic català però un referent per als francesos, que Tortell Poltorna vol donar a conèixer.

Fins al pròxim 5 de desembre, el cicle d'espectacles del Cabaret Coluche, a Sant Esteve de Palautordera, oferirà cada divendres una representació de pallasso i de circ acompanyat d'un debat posterior en què artistes i públic estan convidats a reflexionar sobre un tema social tractat en l'espectacle. Entre els pallassos convidats a aquesta proposta hi ha Los dos Los, Marcel Gros o Los Excéntricos.