Daniel Sada, escriptor i periodista mexicà, va guanyar ahir per unanimitat del jurat el XXVI Premi Herralde de novel·la amb l'obra Casi nunca, que va presentar sota el pseudònim de G.D Fanance i que narra una relació amorosa a tres bandes entre un enginyer agrònom, una prostituta i una il·lustre senyoreta.

Dotat amb 18.000 euros, al premi Herralde d'aquest any s'hi han presentat un total de 244 novel·les, 43 més que en l'edició anterior. El jurat va proclamar finalista l'obra Un lugar llamado Oreja de Perro, del peruà Iván Thays, un relat protagonitzat per un home que acaba de perdre el seu fill de cinc anys i que veu com se li trenca el matrimoni.

Daniel Sada (Mexicali, Mèxic, 1953) ha mostrat la seva satisfacció per haver obtingut aquesta edició de l'Herralde de novel·la. "És com rebre una ampolleta de vitamines", va dir. A l'obra hi narra, sense oblidar-se de l'humor, les relacions amoroses entre un home i dues dones. L'autor mexicà ha indicat que alguns dels personatges del llibre encara viuen, de manera que "no sé què passarà quan llegeixin l'obra, tot i que he canviat moltes coses de la història real en la que em vaig inspirar".