L'artista saltenc Joan Mateu (1976) exposarà a partir del proper dijous i fins el 29 de novembre la seva nova obra, Inside, a la Hespe Gallery de San Francisco. Es tracta de la seva segona exposició individual a la galeria, on ja havia exposat el 2006. Les obres, 15 quadres acrílics sobre tela de gran fomat, estan valorats entre 4.000 i 30.000 dòlars.

La temàtica de les seves pintures són figures femenines i la majoria d'escenaris utilitzats són interiors. Com a novetat respecte el seu estil, a l'exposició s'hi podran trobar cinc peces de figures femenines on el paissatge que envolta la persona està inacabat.

Mateu, d'un estil figuratiu, contemporani i realista, va exposar el passat estiu en una exposició col·lectiva a la Galeria Henoch de Nova York. Allà, Joan Mateu va vendre la seva pintura Reposando per 12.000 dòlars (8.300 euros), que havia pintat per a la Biennal de la Casa de Cultura de Girona, però que va ser rebutjada pel jurat.

El representant de Mateu, Joaquim Riera, ha fet una valoració molt positiva de l'exposició a Nova York ja que és com "jugar a primera divisió, la Galeria Henoch és una galeria molt important". "Els artistes que exposen en aquesta galeria nord-americana són molt més grans que en Joan, i per això amb 32 anys és doblement difícil portar l'obra allà" afegeix Riera.

Joaquim Riera explica que "tot i que la crisi econòmica ha fet disminuir l'eufòria de comprar art, la galeria Hespe de San Francisco ens ha obert les portes per exposar-hi sempre que ho vulguem".

Tot i la brevetat de la seva carrera, Joan Mateu ha exposat a Girona, Barcelona, Madrid, Nova York i San Francisco. El 2003 va obtenir la Menció Especial XLV Premi a la pintura jove de la Fundació Banc de Sabadell i el 2007 va guanyar el Premi Ricard Camí.

Joan Mateu es consolida, així, com un dels artistes exclusius de la prestigiosa galeria dirigida per Charles Hespe, situada al cor de la ciutat californiana a Union Square. La inauguració tindrà lloc el dijous dia 6 de novembre a les sis de la tarda, amb la presència de l'autor.