El consum d'alcohol, tabac i cànnabis entre els ciutadans de 16 a 64 anys ha baixat a Espanya en els últims tres anys, mentre que el de cocaïna és manté com un dels més alts del món, amb una taxa del 3%, segons els resultats de l'Enquesta Domiciliària sobre Alcohol i Drogues a Espanya 2007/2008 presentada ahir pels ministres de Sanitat i Consum, Bernat Soria, i Interior, Alfredo Pérez Rubalcaba.

En aquest sentit, Soria va anunciar que el consum d'alcohol actualment és el més baix des de 1997, amb una prevalença de consum en els últims 12 mesos del 72%. Segons l'enquesta, s'ha produït "una disminució molt clara" en els bevedors de risc.

Alhora, el consum de tabac en els últims 12 mesos s'estableix en un 41,7%, i és també la taxa més baixa , mentre que el de cànnabis te una prevalença del 10,1%, amb uns nivells inferiors als del 2003. Tot i això, pel que fa al consum de cocaïna, Espanya manté el "dubtós mèrit" de ser un dels països amb un consum esporàdic més alt, encara que s'ha trencat la tendència a l'augment, segons va afirmar Soria.