La sala de teatre independent de Girona, La Planeta, aconsegueix aquest novembre un dels seus principals objectius: portar a la capital, al circuit estable, dues de les seves produccions. Es tracta de Bondat, de Michael Redhill i dirigida per Pere Puig, que es podrà veure a la Biblioteca de Catalunya dues úniques setmanes, del 19 al 30 de novembre. L´altra obra és Pensaments escrits al caure de les fulles, d´Ayub Khan-Din, sota la direcció de Jordi Prat i Coll, que arriba a l´Espai Brossa el 18 de novembre i estarà en cartell fins el 14 de desembre.

Aquest fet demostra, un cop més, el puntal de referència que suposa La Planeta dins del circuits de sales de fora de Barcelona.

Aquests dos muntatges, que es van poder veure a la passada temporada a Girona, tenen formats molt diferents però aborden el mateix tema: el record i la memòria, des de diferents vessants. En el cas de Pensaments escrits al caure de les fulles, s´aborda la malaltia de l´Alzheimer a través de la relació entre mare i fill, un diàleg trencat per l´absència (mental) de la mare i pel distanciament entre ambdós al llarg dels anys. En el cas de Bondat, es parla de la memòria col·lectiva vinculada al genocidi, a través d´un thriller psicològic del dramaturg canadenc Michael Redhill, finalista del Broker Prize.