"La meva càmera és com un tercer ull per a mi". Amb aquesta filosofia és com presenta la seva obra el jove fotògraf de Maçanet de la Selva Ruben Garcia, a través d'una mostra que es pot veure a l'Estació Jove de Girona fins el proper 30 de novembre.

Aquesta exposició recull tot d'instantànies obtingudes durant diversos viatges del fotògraf a Tunísia i al Marroc; i és que viatjar és precisament, la seva altra gran passió: "M'agrada mostrar imatges de països que potser són menys coneguts per a la majoria de gent, i sobretot, intentar que aquestes fotografies reflecteixin alguna cosa". Així doncs, es poden veure tant paisatges com moments de la vida quotidiana d'aquells països, sempre amb la intenció de mostrar una mica més enllà del que es veu a simple vista. Garcia explica que per a ell, "la cara plena d'arrugues d'una dona gran no em parla només dels anys que ha viscut, per a mi és història".

Aquesta exposició s'ha centrat en fotografies d'aquests dos països africans, perquè segons Garcia, "movent-te pel món occidental, sigui als Estats Units o a Finlàndia, els paisatges varien però l'essència potser no; allà les cares de la gent, la seva manera de vestir o de fer és molt diferent".

Pel que fa a la seva visió de la fotografia, Ruben Garcia explica que li és impossible pensar a viatjar sense dur la seva càmera a sobre: "és el meu tercer ull, i penso que les persones que fan fotografies veuen moltes més coses que no pas les persones que no en tiren". Una bona mostra d'això són les fotografies de L'Estació Jove, plenes de detalls petits i de colors, "coses típiques d'aquests països que els simbolitzen", afegeix.

Precisament, per mostrar aquestes coses que normalment no es veuen, el maçanetenc ha organitzat aquesta mostra, "perquè m'agrada que la gent pugui veure el que jo veig". Les seves anteriors exposicions, amb material extret dels mateixos viatges, han tingut molt bona acollida; la primera es va organitzar al seu poble natal i la segona, en un espai del Barri Vell de Girona.