Agustí Coma-Alabert, que exerceix la docència musical a Vitòria, va viatjar a la seva Girona nadiua per Sant Narcís, a fi d'estrenar una sardana al concert de Fires. Per ell i la seva família va ser un dia molt especial ja que en una sola peça hi confluïen tres persones de la família. L'autor de la música; la seva mare, la coneguda pedagoga musical Àngels Alabert; i la germana de l'autor, la mezzosoprano de trajectòria internacional Gemma Coma-Alabert. L'acompanyament musical va ser de La Principal de la Bisbal que, segons l'autor, "ha contribuït amb tota fidelitat a transmetre la fantasia i el caire patriòtic de l'obra".

Aquesta és la primera sardana que no està circumscrita a la ciutat de Girona "sinó inspirada en Catalunya com a terra nostra que portem dins el cor".

Agustí Coma-Alabert és un compositor especialitzat en escriure per a instruments de corda. El seu Duo sefardi el van estrenar dos grans del violí, Yehudi Menuhin i Alberto Lysy, a Suïssa.

En l'àmbit sardanístic, va compondre la primera sardana Cingles del Far, l'any 1986, encoratjat pel mestre Puigferrer, gran amic de la família. La segona sardana data del 1989, per a cors de veus mixtes i sobre un poema de Josep Cantó, amb el títol Els gegants de la Devesa. El 1991 compon una peça que el 1996 obtenia el segon premi en el concurs de "La sardana de Girona", de Ràdio Girona, va ser Tres Girones enyorades.

Com a compositor ha escrit obres de diferents gèneres i instruments. El seu llenguatge musical "és bàsicament arrelat en la cultura mediterrània i especialment en la tradició catalana, en què destaquen com a fonts d'inspiració típiques en la meva música la melodia popular catalana i els temes sefardites" explica l'autor.

Coma-Alabert ha fet concerts amb el Trio Arsis, ha participat com a solista en diferents orquestres i actualment forma duo amb els pianistes Mireia Planas i Albert Giménez. Des del 2003 actua com a solista i concertino de la Camerata Gasteiz de Vitòria, activiats que combina amb la docència d'ençà de la seva incorporació el 1989 al Conservatori Superior Jesús Guridi de Vitòria com a professor de violí. Els estudis musicals els va iniciar de la mà de la seva mare. Va ser alumne del Conservatori de Girona i més tard al Conservatori Superior Municipal de Barcelona, i va ser deixeble, entre d'altres, de ?Manuel Oltra i Xavier Montsalvatge.

Ha obtingut tres beques Reina Sofia, també del Comitè Hispanonord-americà, i el Master Degree de la Universitat d'Indiana.