"El moviment independent sempre està canviant; el secret és no obsessionar-se amb l'èxit i oferir la teva música". Així es presenta, a ell i a la seva música, David Gedge, el líder dels The Wedding Present. La veterana banda de Leeds actuarà demà a Platea, en un concert emmarcat en el cicle Capsula 08 de l'Auditori de Girona.

La formació presentarà el seu nou disc, El Rey, que segons el seu cantant "dóna continuïtat a la tasca que portem fent des de fa anys, on volem combinar l'esperit independent amb la potència de les guiterres". Una continuïtat que, val a dir-ho, es va trencar l'any 1995 quan Gedge va fundar una nova banda, Cinerama. La reunificació dels Wedding va arribar el 2004, i segons el cantant, "el trencament amb la formació em va ajudar a adonar-me d'allò que realment volia, vaig tenir un moment d'ofuscació després de molts anys de treballar junts, però vaig saber trobar de nou el meu so i això em va permetre tornar amb un desig més fort".

Respecte a la potència musical que ha esdevingut la ciutat de Leeds - ciutat d'on també han sorgit els Kaiser Chiefs -, el líder de The Wedding Present relativitza: "Imagino que és tot el Regne Unit que té una cultura de bandes molt forta i una estructura ben organitzada de locals on tocar". Serà demà a les 7 de la tarda quan el públic gironí tindrà oportunitat de veure el seu directe.