El cardenal arquebisbe Primat de Toledo, Antonio Cañizares, va alertar ahir que "les majories parlamentàries i els grups d'interès" estan creant drets "de manera artificial", com el matrimoni entre persones del mateix sexe, l'avortament o l'eutanàsia.

En una conferència a l'Assemblea ordinària d'E-Cristians a Barcelona, Cañizares va considerar que la "plaga" del divorci o el matrimoni homosexual pren a la família la seva "forma natural". A més, va criticar els "atemptats contra la vida humana", com l'"injustificable terrorisme, els avortaments, la "fabricació" d'embrions, l'eutanàsia i el comerç d'òrgans", va dir.

El cardenal va subratllar la "ruptura antropològica cultural" establerta en el relativisme moral, basada en l'extensió de nous drets, en el laïcisme "radical" i en la ideologia de gènere, va comentar. "El laïcisme remunta i amplia la secularització del món i la de la pròpia Església, la més greu", va ressaltar, reiterant que "no és possible un Estat ateu, ja que porta a la destrucció de l'home". Tot i això, va afegir que la seva intenció no és propugnar una societat confessional, "tot i que tant de bo", va sentenciar.

Cañizares va lamentar que s'acosten "temps molt difícils per a l'Església", ja que la humanitat es troba en una de les revolucions "més insidioses" de la seva història, en les quals no se sap "el que és bo i el que és dolent", a causa de la fallida moral i l'escepticisme d'una societat "plena de ficcions i enganys", va indicar. "No hi pot haver una societat pròspera i lliure al marge de Déu", va evidenciar, i va destacar la necessitat d'atreure les noves generacions de cristians, "que no sucumbeixen al poder de seducció de la destrucció del món".