La pel·lícula espanyola El Orfanato ha estat seleccionada entre les sis candidates al millor film de l'any dels Premis del Cine Europeu, que es lliuraran el 6 de desembre a Copenhaguen i entre les quals parteix com a favorita en diverses categories Gomorra, de l'italià Matteo Garrone.

La pel·lícula de Juan Antonio Bayona es troba entre les seleccionades als guardons per a la millor interpretació femenina -Belén Rue?da-, millor càmera -Oscar Faura- i millor música -Fernando Velázquez-. El film italià, per la seva banda, acumula altres importants nominacions com la de millor director per a Garrone, millor actor -Toni Servillo- i millor guió -Roberto Saviano.

La resta d'aspirants al premi a la millor pel·lícula són la també italiana Il Divo, de Paolo Sorrentino; la francesa Entre les murs, de Laurent Cantet; la britànica Happy-go-Lucky, de Mike Leigh; i la israelianafrancoalemanya Waltz with Bashir, d'Ari Folman.

L'Acadèmia Europea de Cine concedirà aquest any els seus guardons honorífics a l'actriu britànica Judi Dench i als fundadors del moviment cinematogràfic Dogma, els danesos Lars von Trier, Soren Kragh-Jacobsen, Kristian Levring i Thomas Vinterberg.

Els Premis de l'Acadèmia del Cine Europeu van ser creats fa més de vint anys per un grup de cineastes, entre ells l'alemany Wim Wenders i el suec Ingmar Bergman, com a alternativa als Oscar de Hollywood. En una primera etapa van rebre el nom de "Felix", però posteriorment es van convertir en Premis del Cine Europeu i es lliuren de forma rotatòria en diverses ciutats europees, com Berlín, París, Barcelona, Varsòvia i, ara, Copenhaguen. L'any passat, a Berlín, la pel·lícula guanyadora del premi màxim va ser la romanesa 4 meses, 3 semanas y 2 días, de Cristian Mungiu.