representacions

Unes 30 companyies de pallassos, en el Festival Internacional de Cornellà

10.11.2008 | 20:33

Una trentena de companyies de pallassos de tot el món participaran en el XIII Festival Internacional de Pallassos que se celebrarà a Cornellà de Llobregat del 21 al 30 de novembre.

Els organitzadors esperen que més de 20.000 persones assisteixin a les representacions que les companyies de pallassos oferiran a la ciutat de Cornellà.

Entre els artistes i espectacles programats destaca el clown suís-americà Bello Nock que arriba a Cornellà després de vuit anys com a estrella del gran circ Ringling dels Estats Units, el conjunt de produccions del pallasso català Oriolo i el cicle Clown Free, una aposta per l'art clown de carrer.

El director del Festival de Pallassos, Genís Matabosch, ha destacat avui en roda de premsa que "el festival de Cornellà aposta pels artistes consolidats però també pretén ser una plataforma per als 'clowns' del país que comencen la seva carrera".

El festival està considerat per la Unió Europea com un dels més importants del continent en el seu gènere, compta amb un pressupost de 400.000 euros i se celebra cada dos anys.

La regidora de Cultura, Rocío García, ha destacat la voluntat municipal per apostar per la cultura i l'espectacle.

"Durant anys l'ajuntament va haver de fer front en solitari a l'organització del certamen, arribant a sufragar el 60% del pressupost. Ara hi ha administracions més sensibles amb el tema que ens ajuden en la seva organització", ha dit García.

La Diputació de Barcelona i la Generalitat, a més d'altres petits patrocinadors, contribueixen a l'organització del festival, que ret homenatge al pallasso català Charlie Rivel.

Genís Matabosch ha afegit que "el festival aposta forta pels pallassos en totes les seves vessants, des del pallasso de carrer fins al de pista, i és l'únic d'Europa que reuneix als millors en diverses modalitats".

Karromato, de la República Txeca; Marcel Gros, de Catalunya; Companyia Extrés, de Catalunya; Housch-ma-Housch, d'Ucraïna, o Peter Shu dels Estats Units són algunes de les propostes del festival.

Un dels principals atractius del festival és l'Euroclowns, un espectacle en el qual participaran conjuntament els principals pallassos del panorama actual i que "en total oferirà dotze representacions" ha explicat Rocío García.

L'Euroclowns tindrà com a escenari la carpa que s'instal·larà a la plaça de Catalunya de Cornellà i el preu de l'entrada serà de 15 euros.

Una de les novetats de l'edició d'aquest any és el Clown Free, un format que preveu l'actuació de diverses companyies al carrer i que presentaran espectacles breus de mitja hora.

Una altra de les diferències de l'edició d'aquest any és la concentració geogràfica dels escenaris.

En aquesta ocasió hi ha quatre escenaris: la plaça de Sant Ildefons, on es programen espectacles de carrer; la carpa de la plaça de Catalunya, amb més de 1.000 localitats; la biblioteca García Nieto, on s'exposaran diverses mostres relacionades amb els pallassos, i el Cinema Pisa, un espai nou dedicat al teatre.

"L'objectiu del festival és demostrar que el pallasso també és un artista, volem mostrar la figura del clown com un representant de les arts escèniques", ha dit Genís Matabosch.

Els restauradors de la ciutat també s'han volgut sumar a la iniciativa i coincidint amb la celebració del festival oferiran menús en els quals el món del circ i els pallassos seran els protagonistes del menjar.

Cultura

Víctor Branch
Víctor Branch trepitja fort a 'La Voz' i passa ronda

Víctor Branch trepitja fort a "La Voz" i passa ronda

El cantant gironí ha estat un dels 24 escollits per passar a una nova fase del concurs televisiu

Miquel Martín aplega un bon grapat d´articles del Diari de Girona a «Proses reposades»

Miquel Martín aplega un bon grapat d´articles del Diari de Girona a «Proses reposades»

?La «Col·lecció Josep Pla» publica textos breus de l'escriptor begurenc, de qui Toni Sala diu que...

El retrat pintat en suport ceràmic del Museu de Xàtiva arriba a Torroella

El retrat pintat en suport ceràmic del Museu de Xàtiva arriba a Torroella

La Fundació Mascort exhibeix una cinquantena de peces amb retrats de polítics i personatges d'època

Cassiers porta a l´escenari la falta de compromís d´Europa amb els refugiats

Cassiers porta a l´escenari la falta de compromís d´Europa amb els refugiats

Temporada Alta estrena l'obra que aborda el text de la premi Nobel Elfride Jelinek i que denuncia...

Estrelles Michelin 2017

Millors gorgues de Girona

Tots els restaurants amb estrella Michelin 2017

La Guia Michelin 2017 serà presentada aquest dimecres al Mas Marroch de Girona. Hi assistiran tots els cuiners de restaurants amb dues i tres estrelles Michelin


Notes de tall 2017

Notes de tall 2017

Consulta el llistat de totes les notes d'accés a les carreres de les universitats catalanes. 

 

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Palamós, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema