del dramaturg irlandès Conor McPherson

El Teatre Alegria de Terrassa estrena la versió catalana de ´Shining City´, de McPherson

10.11.2008 | 20:37

La versió catalana de l'obra teatral 'Shining City' ('Una ciutat brillant'), del dramaturg irlandès Conor McPherson, s'estrenarà al Teatre Alegria de Terrassa del 13 al 16 de novembre, i a la Sala Beckett de Barcelona del 14 de gener a l'1 de febrer.

La dirigeix Jordi Vilà i ha estat traduïda per Joan Sellent, ha informat el Teatre municipal de Terrassa.

La trama, que succeeix a Dublín, narra la història d'un home que demana ajuda a un psiquiàtric per haver vist el fantasma de la seva dona, ja morta. Aquesta obra parla dels sentiments de culpa, de les restes del naufragi del passat de cadascun i de la possibilitat de començar un altre cop. L'espectacle situa els personatges en un moment crític amb una inestabilitat com a factor comú.

La representació s'emmarca en el 'Cicle Conor McPherson, Teatre Irlandès Contenmporani' al Centre d'Arts Escèniques de Terrassa (CAET). Aquesta obra irlandesa i urbana té poques referències locals. Això fa que sigui universal, ja que l'acció podria passar de la mateixa manera en una altra ciutat del món, i els personatges anirien pel mateix camí.

Durant els dies de les representacions, es passaran fragments d'altres muntatges de McPherson presentats anteriorment a Catalunya: 'La presa', dirigida per Manel Dueso i 'Sota el til·ler', dirigida per Xiscu Masó.

També es publicarà un llibre amb la traducció al català de les obres 'Una ciutat brillant', 'Dublín Carol' i 'El marinet' de McPherson.

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema