El Centre de Recerca i Difusió de la Imatge (CRDI) va acollir ahir al vespre a l'Arxiu Històric de la Ciutat el projecte d'Obra Social Caja Madrid i Foto Colectania El fotògraf i el seu amic. El projecte està enmarcat dins les desenes Jornades "Imatge i Recerca".

A partir de l'amistat entre dos creadors procedents de diferents àmbits culturals, el fotògraf Joan Fontcuberta i l'escriptor Màrius Serra, es va crear un ambient de cordialitat i espontaneïtat característic d'una conversa entre amics per tal d'aprofundir en les passions que, dins i de fora de l'art, comparteixen.

L'objectiu final del projecte era ajudar a conèixer amb més profunditat la personalitat d'un dels més importants fotògrafs europeus contemporanis.

Joan Fontcuberta manté una àmplia feina artística polifacètica que inclou la investigació historiogràfica, la crítica, l'organizació i el comissariat d'exposició, la docència o l'edició. El seu nom va lligat a innombrables iniciatives enfocades a valorar el pes de la fotografia com a manifestació cultural i artística. Actualment presenta una exposició antològica al Palau de la Virreina de Barcelona.

Màrius Serra és narrador i enigmista. Ha publicat més de sis mil mots encreuats, dos mil articles, deu llibres de narrativa i tres tractats de ludolingüística. Entre les seves obres narratives destaca el llibre de relats La vida normal.