El Festival de Temporada Alta de l'any vinent podrà comptar amb dos espectacles que seran els guanyadors del tercer premi Quim Masó. Les bases per als projectes de producció teatral, que convoca la Comissió Organitzadora integrada per Pau Masó (fill de Quim Masó), Josep Domènech de Bitó Produccions, Guillem Terribas de la Llibreria 22 i Joan Ribas del grup Proscenium es van fer públiques ahir en roda de premsa.

Josep Domènech va explicar que "l'organització del premi ha decidit retirar la dotació econòmica del guanyador de l'edició anterior perquè no tenen l'obra a punt". "Els creadors de La dolça Sally no han trobat el finançament necessari per tirar endavant el projecte ja que el premi cobreix fins al 50% de la producció" afegeix Domènech. Quan el jurat va decidir atorgar el premi al text de Daniela Freixas va veure que es tractava "d'una gran producció" i es va avisar als responsables dels problemes de finanaçament que podrien tenir. Tot i això Domènech va explicar que "els guanyadors afirmaven tenir contactes amb teatres de Barcelona que els podrien ajudar en la producció de l'espectacle". Aquest fet no vol dir que l'obra no es pugui estrenar en lloc més, "si ells aconsegueixen diners per fer l'obra, aquesta es pot estrenar a qualsevol altra sala" afirma Domènech.

Aquest és el motiu pel qual s'ha decidit que en aquesta tercera edició del premi Quim Masó es guardonaran dos projctes: un rebrà els 30.000 euros retirats a La dolça Sally i l'altre guanyador, els 30.000 euros d'aquesta edició. El guardó es convoca amb una dotació econòmica per finançar la producció d'un espectacle de teatre de text en llengua catalana. Els projectes es poden presentar fins al 15 de febrer a la Llibreria 22. El jurat estarà format per Àlex Rigola (director teatral), Begoña Barrena (crítica teatral), Toni Casares (director teatral i Sala Beckett), Pere Puig (Sala La Planteta) i Salvador Sunyer (Festival Temporada Alta). Guillem Terribas de la Llibreria 22 va explicar que hi haurà canvis en la manera de fer el lliurament del premi: "en les dues primeres edicions s'informava a la premsa i prou però aquest any volem fer un acte festiu que serveixi per fer una trobada del món teatral". Pau Masó, fill del director, va explicar que l'objectiu del projecte és "impulsar la producció i exhibició de muntatges de text en llengua catalana que combinin la creativitat i la professionalitat".

El premi d'arts escèniques en record de Quim Masó, actor, director i productor de teatre, es convoca amb una periodicitat anual dins el marc dels premis Just Manuel Casero. El muntatge pot ser el projecte d'escenificació d'un text encara no estrenat, escrit en català, o bé una traducció catalana d'un text escrit en una altra llengua. El veredicte del jurat es farà públic al mes de març i s'estrenarà durant la tardor dins la programació del Festival Temporada Alta.