Una adolescent britànica de 13 anys no haurà de sotmetre's a un trasplantament de cor, al qual volien obligar-la les autoritats sanitàries a causa del greu problema cardíac que pateix.

Segons va revelar ahir la família de Hannah Jones, les autoritats de protecció infantil del comtat de Herefordhsire (sud-est d'Anglaterra) van decidir abandonar el procés legal que es disposaven a iniciar davant la Justícia i amb el qual volien forçar l'adolescent a sotmetre's a la delicada intervenció.

La decisió de les esmentades autoritats va ser presa després que Hannah i la seva família manifestessin el sofriment pel qual la noia va passar després de les nombroses teràpies rebudes per tractar una lesió cardíaca que impedeix que el cor li funcioni normalment.

Segons els mitjans britànics, la lesió va ser resultat d'un tractament al qual Hannah va ser sotmesa després que se li diagnostiquessin una rara forma de leucèmia als 5 anys d'edat. En unes declaracions que publica ahir el diari Daily Mirror, Hannah diu que els metges li van explicar el problema, però ella no volia passar per més tractaments. "Ja n'he tingut prou amb tants hospitals i volia anar a casa". Els especialistes li havien advertit que l'única solució a llarg termini era passar per un trasplantament, però que, tot i així, corria el risc de morir durant la intervenció quirúrgica. El seu pare, Andrew, de 43 anys, va dir que divendres passat va rebre una telefonada de les autoritats infantils de Herefordshire per advertir-lo que podien retirar-li la custòdia de Hannah per obligar la nena a sotmetre's a l'operació. Però el pare els va convèncer que era important que parlessin amb Hannah abans de prendre una decisió davant la Justícia britànica. "Hannah ha d'haver fet una bona feina per convèncer-los perquè, després de consultar amb els advocats, van dir dilluns que no adoptarien cap mesura legal", va assenyalar Andrew Jones. "La meva dona i jo vam acordar que faríem costat a la nostra filla en la seva decisió. Hannah sap que pot canviar d'opinió en qualsevol moment", va afegir el pare.