La nova aposta dels encarregats de la gestió de la programació del teatre manresà, l'Associació Cultural el Galliner, consistirà en una oferta de quatre concerts de música clàssica de primer nivell entre els mesos de gener i maig. El cicle l'obrirà l'Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC) el 4 de febrer amb un repertori dedicat als compositors Mozart i Txaikovski.

La programació continuarà el dia 21 de febrer, en el marc de la festa major d'hivern de la capital del Bages. Hi actuaran el Cor Lieder Càmera i l'Orquestra Barroca Catalana, que dirigits per Manel Valdivieso, oferiran un repertori commemoratiu del 350 aniversari del naixement de Purcell i del 250 aniversari de la mort de Händel.

El 'Toc de Clàssica' es reprendrà el 29 de març amb el concert del Quartet Casals i acabarà el 30 de maig amb l'actuació de l'Orquestra Simfònica del Vallès i del Cor Lieder Càmera, que interpretaran 'La Creació' de Haydn. Llorenç Planes, responsable de la programació de música clàssica, ha explicat que per aquest primer 'Tot de Clàssica' s'ha procurat dissenyar un repertori comprensible per a la majoria del públic, sense incloure-hi propostes molt rebuscades ni exclusives.

Al mateix temps, afegeix, s'ha apostat per formacions musicals de molta qualitat i prestigi. El 'Toc de Clàssica' neix amb la intenció de consolidar anualment un cicle musical dedicat a la clàssica. Fins ara, el Teatre Kursaal havia acollit concerts aïllats dins de la programació general. Ara, explica Planes, s'amplia i es 'diversifica l'oferta'. La idea és programar un 'Toc de Clàssica', cada any, que es dugui a terme entre els mesos de gener i maig.

Paral·lelament es continuaran programant altres actuacions de música clàssica en altres espais del Teatre i per a la tardor es treballa en el disseny d'una nova oferta dedicada a aquest estil musical, que encara s'està acabant de definir. Per assistir als quatre concerts, s'ofereix un abonament que costarà 90 euros i que es posarà a la venda el dia 29 de novembre. També es podran adquirir entrades individuals per als quatre espectacles.