El Teatre Lliure de Barcelona estrenarà a Espanya 'Jugar amb un tigre', un dels pocs textos teatrals que va escriure la novel·lista Doris Lessing, guanyadora del premi Nobel de literatura 2007. El muntatge, dirigit per Carlota Subirós, estarà en cartell des d'avui fins al 14 de desembre.

Estrenada per primera vegada al Comedy Theater de Londres el 22 de març de 1962, 'Jugar amb un tigre' es considera una de les primeres peces emblemàtiques del teatre feminista dels anys 60, ja que versa sobre l'espai de llibertat d'un i un altre dins d'una relació sentimental.

"Bona part del sofriment que, dues generacions endarrere, generava la inflexibilitat d'una institució com el matrimoni, es correspon avui amb el sofriment que genera la precarietat dels vincles, la reconeguda provisionalitat de la majoria de compromisos amorosos i familiars, per no parlar dels professionals, econòmics o socials", va indicar la directora del muntatge.

L'autora de 'El quadern daurat' se centra en aquesta obra teatral en les vicissituds d'una parella, Anna (Belén Fabra) i Dave (Ernest Villegas), que s'enfronten amb les seves diferències als rols establerts.