El músic neerlandès Rolf van Kreveld, fundador de la cobla La Principal d'Amsterdam, ha estat guardonat amb el 20è premi Josep Maria Batista i Roca, que atorga l'Institut de Projecció Exterior de la Cultura Catalana, entitat que presideix Enric Garriga i Trullols

Rolf van Kreveld va néixer a Amsterdam el 1953. És el músic responsable de la creació de la cobla Principal d'Amsterdam, l'única fomació coblística que existeix fora de Catalunya.

La cobla està integrada totalment per músics holandesos i es dedica a la divulgació del repertori musical per a cobla, havent portat la sardana a més de les seves actuacions a Holanda, també a diferents Aplecs Internacionals de la Sardana, que anualment es fan a diversos lloc d'Europa, de la mà d'Adifolk.

Fa més de vint anys que Van Kreveld va conèixer la cobla a Torroella de Montgrí, on va participar durant l'estiu al Festival de Música d'aquella localitat del Baix Empordà. Quan va marxar de Catalunya ja havia comprat alguns intruments de fusta, tibles i tenores de segona mà, amb la intenció de fundar a Amsterdam una cobla que toqués sardanes. Després de més de quatre lustres d'actuacions de La Principal d'Amsterdan en gires bianuals per Catalunya, i quan la formació plenament consolidada ha gravat un bon nombre de CD de sardanes, la tasca de Van Kreveld es veu reconeguda amb aquest guardó a títol individual.

Pel que fa al reconeixement col·lectiu, La Principal d'Amsterdam va rebre la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya l'any 2007, després de vint anys de la seva fundació. Músics catalans com Jesús Ventura, Albert Guinovart, Francesc Cassú, Joan Josep Blay, han escrit peçes especialment per a aquesta formació.