Ahir al vespre, l'Auditori Narcís de Carreras de la Fundació La Caixa va acollir el lliurament dels premis de periodisme Manuel Bonmatí. El guanyador ha estat el periodista del diari El Punt Xavier Castillón. El lliurament d'ahir va ser la 27a edició dels guardons organitzats per la secció de Girona del Rotary Club Internacional.

Xavier Castillón va guanyar el premi per l'article L'altra rebel·lió de les masses, una crònica de les nits de Barraques de La Copa per les festes de Sant Narcís. Castillón va explicar que "l'article és ple de consignes reivindicatives" i va dedicar el premi a la seva família i als companys. "Amb aquest premi, que jo havia cobert com a periodista en moltes ocacions, em sento més vinculat a Manuel Bonmatí", va dir.

Narcís-Jordi Aragó va dedicar unes paraules en record a Bonmatí, economista amb vocació periodística, i que va formar part de l'ajuntament de Girona als anys 30. Aragó va fer menció a dues cartes que Bonmatí li va enviar durant la dictadura franquista i va explicar que "les cartes reflecteixen la manera de fer, la vocació i les dificultats del periodisme gironí a l'època franquista".

El secretari del jurat, Carles Ribas, va afirmar que "des del Rotary Club es vol treballar per una major difusió i aconseguir donar al premi el prestigi que es mereix".