"Hem tingut molta sort". Així és com el grup garrotxí explica el fenomen que s'està desenvolupant al seu voltant. El grup format per Ferran Massegú (Massa), Jaume Sucarrats (Suka), Albert Parés i Gerard López -el més gran té 18 anys, el més jove, només 14- es va formar el 2006 i en només dos anys han consolidat un èxit que ni ells s'acaben de creure. Avui presenten a La Mirona el seu primer disc d'estudi Escapa't amb mi.

Com defineixen el vostre grup musical i el vostre estil?

(Massa) Sóm quatre amics que vam començar a tocar per passar-ho bé i més tard van sortir alguns concerts. Una productora local ens va donar l'oportunitat de fer una maqueta, de la que vam vendre totes les còpies. Després ens va fitxar RGB.

Per què el títol Escapa't amb mi?

(Suka) Escapa't amb mi és una cançó que no està en aquest disc. El motiu del nom és que tothom ha pensat alguna vegada escapar i deixar-ho tot, volem que la gent s'escapi amb la nostra música.

Què volen fer, arribar al públic?

(Albert) Es tracta d'un disc optimista i fresc.

S'hi poden trobar temes d'amor i soledat però altres més potents, és un ventall d'estil variat.

I quins temes el formen?

El disc està format per onze temes dels quals n'hem recuperat quatre de la maqueta, La soledat, Pobres i Rics, Sense Tu i Ara. La resta de temes és la primera vegada que els enregistrem. Vam fer la presentació del disc a Olot, va ser un concert íntim, una trobada amb els fans perquè poguessin tenir en primícia el disc. La presentació oficial serà avui a La Mirona.

Com va anar la gravació i per què a la Casa Morada del Vendrell?

(Gerard) És on tenen els estudis els Lax'n'Busto i vam arribar allà per la productora RGB. Allà hi ha molts professionals treballant i això fa que el disc hagi tingut un resultat molt bo. Va ser un privilegi per nosaltres treballar i conviure allà.

Quina previsió tenen de cara a Nadal pel que fa a la venda del disc?

La venda de discos cada cop va pitjor, la pirateria està fent molt mal al món de la música. Esperem vendre força còpies tot i que sabem que no les podrem vendre totes. També hem de tenir en compte que algunes de les nostres cançons estan a Internet pel tema de la promoció, però tot i això, ens basem més en el directe que és el que ven més, sobretot ara al principi.

En poc temps han rebut el premi revelació 2007 de l'Enderrock, el premi públic del concurs de Salitja 2007 i van ser un dels 10 finalistes del premi Disc Català de l'any de Radio 4. Com viuen aquest èxit?

Hem tingut molta sort i estem assimilant poc a poc tot el que ens està passant, quan vam començar el nostre somni era fer un concert. La família i els amics estan molt orgullosos de nosaltres i ens donen tot el seu suport. Quan vam veure els resultats vam pensar que la revista Enderrock s'havia equivocat.

Què pensen del fet que el públic destaqui en vostès com a principal virtut un directe molt potent ?

Nosaltres no busquem només tocar cançons sinó que la nostra música entri per les orelles i per la vista, que el públic pugui gaudir del concert.