El primer trasplantat dels dos braços d'Espanya, intervingut el 30 d'octubre a La Fe de València, va confessar a la seva sortida de l'hospital que es troba "molt bé", s'ha mostrat agraït amb l'equip mèdic i va expressar que el seu primer desig després de l'operació és veure els seus fills.El pacient, Diego Jiménez, va donar les gràcies "als familiars del donant, a Déu, al doctor Pedro Cavadas i al seu equip, i a les infermeres de la sisena planta" del citat centre hospitalari.

Jiménez va assenyalar que sent "una alegria molt gran" i va apuntar que no se li ha fet dur "res" durant el procés, al que la seva dona, Neus Jiménez, va matisar que, si hi va haver alguna cosa complicada per a la família van ser "les onze hores", que va durar l'operació.

La dona del pacient va manifestar també el seu agraïment a Cavades, qui va assegurar que "té un do de Déu; va néixer amb ell i morirà amb ell", i a la germana del metge, per haver estat la primera a posar-se en contacte amb la família. Segons va explicar ahir al matí el cirurgià mateix, el pacient podria en poques setmanes doblegar i estirar els colzes, encara que passaran prop de dos anys fins que les mans puguin tenir la funció suficient per portar una vida autònoma. El cirurgià, que va elogiar el treball de l'Organització Nacional de Trasplantaments (ONT) per la seva "excel·lent professionalitat", va avançar que preveu realitzar un trasplantament de cara, per facilitar així la recepció d'un possible donant. Per la seva banda, el conseller de Sanitat, Manuel Cervera, va apuntar que comptar amb un cirurgià com Cavades "suposa una millor garantia de salut per als valencians i per a aquells que vénen" a aquesta ciutat. En la intervenció, que es va realitzar del 30 d'octubre a l'1 de novembre, hi van participar especialistes de la Fundació Pedro Cavadas i de La Fe.