La companyia gironina Cascai Teatre està de gira amb la seva obra Living la Costa Brava. Ha passat amb l'espectacle per l'Alt Aragó, després de la bona acollida rebuda al Teatro del Mercado de Saragossa. Avui es tanca la petita gira, amb una actuació a Villanueva de Gállego. La companyia, formada per Marcel Tomàs i Susanna Lloret, ha produït entre altres obres En Pere i el Capità.

Les tasques d'excavació a la necròpolis d'un poblat de Jumilla, a Múrcia, han donat la troballa d'unes arracades de 2.300 anys d'antiguitat i en forma de ramell de raïm. Això demostra que la tradició vinícola de la zona es remunta a l'època grega. Les arracades s'han datat del segle IV a.C., a través d'unes ceràmiques adjacents.

L'auditori de la casa de Cultura de Girona acull avui una actuació de Pep Sala, dins de la seva gira 2008. El públic podrà veure un treball intimista i renovador que aplega temes del seu darrer disc, Un petit moment de dubte, combinats amb títols clàssics de la seva llarga trajectòria. El preu de l'entrada és de 5 euros.

La Mirona acull avui a les quatre de la tarda un concert del músic senegalès Omar Pene. La seva música es caracteritza per combinar sons africans amb ritmes com el jazz, el reggae i la salsa. El conegut músic Yossou N'Dour ha dit que és "la llegenda viva de la música africana". El concert, organitzat per SENECAT, és gratuït.

El director de cinema i president de la SGAE, José Luis Borau, llegirà avui el seu discurs d'ingrés a la Real Academia Española (RAE). El responsable de Tata Mía Furtivos ocuparà la cadira que va deixar Fernando Fernán - Gómez a la seva mort. Mario Vargas Llosa serà l'encarregat de respondre a aquest discurs inaugural.