Saragossa va acollir el passat divendres la cerimònia de lliurament de premis ÑH05 Lo Mejor del Diseño Periodístico España & Portugal. El cap d'art del Diari de Girona i Regió 7, Martí Ferrer, va ser-hi present per tal de recollir la medalla d'Or obtinguda gràcies al seu disseny i a les il·lustracions que va crear pel suplement especial de Fires 2007, Girona, Terra de Llegendes. Els textos del suplement, que recollia tot de mites i llegendes de la ciutat de Girona, eren de Jordi Vilamitjana.

El lliurament de premis es va fer dins la clausura del cinquè congrés ÑH, organitzat per la secció espanyola de la Society for News Design (SNDE) i per l'Heraldo de Aragón com a mitjà amfitrió de la trobada. Amb aquesta medalla d'Or per al suplement de Fires, el Diari de Girona va passar per davant de publicacions com La Vanguardia, el Público de Lisboa, o el Levante EMV, pertanyent al mateix grup que el diari gironí, Editorial Prensa Ibérica (EPI).

El jurat va voler premiar així un suplement amb un disseny arriscat, on un personatge humorístic recorre la ciutat a la recerca de les llegendes gironines. Creat totalment a través d'il·lustracions, la combinació entre dos únics colors (el negre i el vermell) va aconseguir una publicació innovadora i molt original. La intenció de Ferrer també va ser jugar amb els colors corporatius del diari per aconseguir un efecte sorprenent.

Menció per a "L'Empordà"

El Diari de Girona no va ser l'única publicació gironina premiada abans d'ahir a Saragossa: i és que el redisseny del setmanari L'Empordà, també del grup EPI, ha estat guardonat amb una menció, dins la categoria de publicacions de fins a 20.000 exemplars.

L'objectiu d'aquests premis és impulsar la qualitat del periodisme visual a Espanya i Portugal, i apostar per una aproximació periodística del disseny, la fotografia, la infografia i la il·lustració a les redaccions. A la present edició, s'han rebut més de 2.300 entrades a concurs de 62 mitjans de comunicació diferents, el que suposa un rècord de participació. En total, el jurat dels ÑH5 va lliurar divendres 157 medalles, de les quals 20 són d'or, 49 de plata i 88 mencions.