Protesta

Uns 300 estudiants recorren els carrers de Girona per protestar contra l´aplicació del Pla de Bolonya

 16:08  
Un moment de la manifestació
Un moment de la manifestació Marc Martí
 MULTIMÈDIA

Uns 300 estudiants de secundària, batxillerat i universitaris s'han manifestat aquest migdia pel centre de Girona per protestar contra el Pla de Bolonya. Segons el portaveu del Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans, Aleix Jiménez, aquest nou sistema universitari és una 'privatització encoberta' de la universitat, permet l'entrada d'empreses privades en la gestió dels centres i el seu sistema educatiu no permet als estudiants poder treballar i anar a classe alhora.

ACN/DDG Sota el lema 'No a la privatització' i amb crits de 'Bolonya ni de conya', els manifestants han sortit de la plaça Catalunya al migdia per arribar una hora després davant del Departament d'Educació sense provocar cap incident.

Aquesta és una de les manifestacions que s'han convocat arreu dels Països Catalans aquest dijous per protestar contra l'aplicació d'aquest nou pla. Els estudiants volen que s'aturi i que no s'apliqui a cap centre universitari català ni europeu perquè entenen que no afavoreix als estudiants.

Jiménez ha recordat que des de fa anys es manifesten el 20 de novembre perquè va ser el dia que, nou anys endarrere, es va acordar aquest pla a nivell europeu. Un cop ja aplicat, els estudiants entenen que no els afavoreix perquè es canvia el sistema de carreres i matriculacions, critiquen la poca especialització dels graus que obligarà als estudiants a fer un postgrau. 'Hi haurà moltes famílies que no ho podran pagar perquè aquests postgraus costaran de 1.000 a 6.000 euros', ha exemplificat Jiménez que ha dit que aquest pla és fer 'un pas endarrere' en l'educació pública.

Jiménez ha reflexionat entorn la participació a la manifestació i ha dit que alguns estudiants estan desanimats perquè saben que 'encara que ens manifestem els polítics faran el què vulguin'. El portaveu dels estudiants ha recordat que la setmana passada es va fer una consulta no vinculant a la Universitat de Girona i un 94,4% dels estudiants van demanar que s'aturi l'aplicació del pla.

La manifestació ha sortit de la plaça Catalunya, ha passat pel carrer Santa Clara, per l'avinguda Jaume I per acabar a la plaça del Lleó on han llegit un manifest a les portes del Departament d'Educació. Durant la marxa, els cotxes han pogut circular perquè s'ha deixat lliure un dels dos sentits i no hi ha hagut incidents en cap moment. Els manifestants han estat vigilats de prop per un ampli dispositiu policial.

Cultura

Restaurants estrelles Michelin 2018

Restaurants estrelles Michelin 2018

El nou director del Museu de l´Empordà vol fer l´equipament més «participatiu»

El nou director del Museu de l´Empordà vol fer l´equipament més «participatiu»

Eduard Bech també planteja crear un "laboratori tecnològic" i impulsar una "estratègia digital"...

Eduardo Mendoza publicarà un assaig sobre la situació política a Catalunya

Eduardo Mendoza publicarà un assaig sobre la situació política a Catalunya

L'escriptor evita posicionar-se a 'Qué está pasando en Cataluña' sinó que intenta comprendre el...

Salvi demana el canvi i Bonet més UdG

Els dos candidats a rector de la UdG revelen el contingut dels seus respectius programes en els...

Estrelles Michelin 2017

Millors gorgues de Girona

Tots els restaurants amb estrella Michelin 2017

La Guia Michelin 2017 serà presentada aquest dimecres al Mas Marroch de Girona. Hi assistiran tots els cuiners de restaurants amb dues i tres estrelles Michelin


Notes de tall 2017

Notes de tall 2017

Consulta el llistat de totes les notes d'accés a les carreres de les universitats catalanes. 

 

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Palamós, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema