Sota el lema 'No a la privatització' i amb crits de 'Bolonya ni de conya', els manifestants han sortit de la plaça Catalunya al migdia per arribar una hora després davant del Departament d'Educació sense provocar cap incident.

Aquesta és una de les manifestacions que s'han convocat arreu dels Països Catalans aquest dijous per protestar contra l'aplicació d'aquest nou pla. Els estudiants volen que s'aturi i que no s'apliqui a cap centre universitari català ni europeu perquè entenen que no afavoreix als estudiants.

Jiménez ha recordat que des de fa anys es manifesten el 20 de novembre perquè va ser el dia que, nou anys endarrere, es va acordar aquest pla a nivell europeu. Un cop ja aplicat, els estudiants entenen que no els afavoreix perquè es canvia el sistema de carreres i matriculacions, critiquen la poca especialització dels graus que obligarà als estudiants a fer un postgrau. 'Hi haurà moltes famílies que no ho podran pagar perquè aquests postgraus costaran de 1.000 a 6.000 euros', ha exemplificat Jiménez que ha dit que aquest pla és fer 'un pas endarrere' en l'educació pública.

Jiménez ha reflexionat entorn la participació a la manifestació i ha dit que alguns estudiants estan desanimats perquè saben que 'encara que ens manifestem els polítics faran el què vulguin'. El portaveu dels estudiants ha recordat que la setmana passada es va fer una consulta no vinculant a la Universitat de Girona i un 94,4% dels estudiants van demanar que s'aturi l'aplicació del pla.

La manifestació ha sortit de la plaça Catalunya, ha passat pel carrer Santa Clara, per l'avinguda Jaume I per acabar a la plaça del Lleó on han llegit un manifest a les portes del Departament d'Educació. Durant la marxa, els cotxes han pogut circular perquè s'ha deixat lliure un dels dos sentits i no hi ha hagut incidents en cap moment. Els manifestants han estat vigilats de prop per un ampli dispositiu policial.