La Fundació Caixa de Girona i l'Ajuntament de Sant Feliu de Pallerols han rebut una subvenció del Ministeri de Cultura. La Fundació Caixa de Girona rebrà de 60.000 euros per al Festival Jardins de Cap Roig de Calella de Palafrugell, i l'Ajuntament de Sant Feliu de Pallerols, per la seva banda, rebrà 200.000 euros per la construcció del teatre de la població.

El Consell de Ministres, a proposta del ministre de Cultura, va aprovar ahir un Real Decret per la conseció directe d'ajudes de caràcter excepcional per valor de 3.515.200 euros. En la Llei de pressupostos figuren diverses esmenes, atenent a la necessitat de donar continuïtat a projectes ja iniciats en anys anterios o als que comptaren amb finançament del Ministeri de Cultura o els seus organismes autònoms.

L'import de les subvencions s'abonarà amb càrrec als crèdits que s'habilitin en els Pressupostos del Ministeri de Cultura, de l'Institut de la Cinematografia i de les Arts Audiovisuals (ICAA), i de l'Institut Nacional de les Arts Escèniques i de la Música (INAEM).

Un total de 10 entitats rebran ajudes per a projectes de les seves poblacions. L'Associació Orfeó Mahonès de Menorca rebrà 250.000 euros per a l'equipament del teatre, la Fundació Cristóbal Balenciaga rebrà 1.063.200 euros per a despeses de funcionament i cancel·lació del dèficit de gestió. Per la seva part l'Ajuntament de Gáldar (Las Palmas) ha estat subvencionat amb 1.000.000 euros per la rehabilitació de la Casa del Capitán Quesada, per la seva adaptació a Casa de la Cultura. L'Ajuntament de Lleó rebrà 300.000 euros per la restauració del palau del Compte Luna per al seu ús com a equipament cultural. L'Ajuntament de Palau-solità i Plegamans (Barcelona) ha estat subvencionat per a la rehabilitació de la Masia Medieval.

El Ministeri de Cultura també ha subvencionat l'Ajuntament de Premià de Mar (Barcelona) amb 100.000 euros per a la rehablitació del Teatre Auditori de l'Amistat Obrera. L'Ajutament de Puerto de la Cruz (Tenerife) rebrà 50.000 euros per la celebració del Festival de Cine Ecològic de Puerto de la Cruz i l'Ajuntament de Vic (Barcelona) rebrà una subvenció de 440.000 euros per la construcció del Teatre de Vic.