La jove japonesa Yumina Hirabayashi ha estat la guanyadora de la 14a edició del Premi Montsalvatge d'Interpretació Pianística, mentre que el segon premi el va obtenir el músic, també japonès, Yusuke Ishii. El jurat va destacar la gran qualitat dels músics que han optat en aquesta edició, la final de la qual es va celebrar diumenge a l'Auditori de Girona.

En aquesta edició internacional hi van participar dotze músics. El jurat, presidit per Carlos Roque Alsina, va decidir finalment premiar la interpretació d'Hirabayashi i d'Ishii. El concurs està dotat amb 6.000 euros per al guanyador i 3.000 per al finalista.

El Premi Xavier Montsalvatge, que s'emmarca dins dels Premis Ciutat de Girona, se celebra cada dos anys i té com a finalitat propiciar l'estudi i la interpretació del repertori pianístic contemporani, així com afavorir el coneixement i la difusió de la música catalana contemporània. A més, és una de les poques convocatòries europees dedicades a aquesta especialitat. El concurs està obert a tots els pianistes, sense límit d'edat ni de nacionalitat.

El jurat ha estat format per destacades personalitats de prestigi internacional com Carlos Roque Alsina, pianista i compositor, Joan Guinjoan, compositor, Ruth Lluís, pianista, Romano Pallottini, pianista i professor del Conservatori Superior de París, i Jorge Rotter, professor i director d'orquestra del Mozarteum de Salzburg.