El teatre i el cinema català va tenir ahir la seva nit de gala amb el lliurament dels XIV Premis Butaca, a Premià de Mar. Val a dir que diversos dels guardonats han passat pels escenaris gironins, tant durant Temporada Alta com en els primer mesos de l'any 2008. La gala va estar amenitzada per un fragment del musical Què i un número del Circ Aquàtic, entre d'altres.

El premi al millor muntatge i millor text teatral va recaure en Germanes, de La Villarroel, mentre que en petit format s'ha guardonat La forma de les coses, del Teatre Lliure amb La Troca; aquesta obra també ha obtingut el guardó al millor director per Julio Manrique. Dagoll Dagom es va endur el premi al millor musical amb Boscos Endins, de Stephen Sondheim.

En l'apartat d'interpretació, s'ha premiat Pere Arquillué -El silenci del mar- i Lluïsa Castell -Què va passar quan la Nora...-. En cinema, Josep Maria Pou per Barcelona, un mapa i Aina Clotet per 53 días de invierno. La millor pel·lícula catalana ha estat El Orfanato, de Juan Antonio Bayona.